Vodafone Business, OSBÜK ve YTÜ İş Birliği ile Dijital Dönüşüm Programına Devam Ediyor
Vodafone Business, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) akademisyenleriyle hayata geçirdiği ‘OSB Dijital Dönüşüm Programı’ kapsamında ikinci döneme başladı. İlk senede 1000 dijital elçi yetiştiren Vodafone, bu dönemde de OSB’lerdeki şirketleri dijitalleşme konusunda bilgilendirme hedefini sürdürüyor.
Dijital Elçi Sayısının Hedefi 2000
Vodafone Business, OSB’lerdeki yönetici ve çalışanlara dijital bilgi seviyelerini artırmak amacıyla başlattığı programın ikinci dönemine geçiş yaptı. Bu kapsamda 2024 yılına kadar 500 KOBİ ve işletmenin yanında 1000 kişinin dijitalleşmesine öncülük etmeyi hedefleyen Vodafone Business, toplamda 2000 dijital elçi yetiştirmeyi amaçlıyor.
Eğitim Programı İçeriği
Program kapsamında üç ay sürecek eğitimlerde; ‘Dijital Dönüşümün Sanayi ve KOBİ’lere Etkisi’, ‘Dijital Strateji ve Dijital İş Modelleri’, ‘Endüstri 4.0’, ‘Nesnelerin İnterneti (IoT)’, ‘Bulut Bilişim ve 5G’, ‘Siber Güvenlik’, ‘Yapay Zeka’, ‘Makine Öğrenmesi’, ‘Derin Öğrenme’, ‘Üç Boyutlu Yazıcı’, ‘Blokzincir’, ‘Dijital Liderlik’, ‘Dijital Kültür’ ve ‘Dijital Pazarlama’ gibi konular yer alacak.
Vodafone’dan Dijitalleşme Çağrısı
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, OSB’lerdeki şirketlerin dijitalleşme süreçlerine çözüm ortağı olarak destek vermeye devam etmeyi hedeflediklerini belirterek, Türkiye genelinde 400 organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren şirket yönetici ve çalışanlarının katılacağı eğitimlerle dijitalleşmeye katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
OSBÜK Başkanı Kütükcü’nün Açıklamaları
OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’deki sanayi üretiminin yüzde 45’inin OSB’ler tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekti. OSB’lerin dijitalleşme konusundaki önemine vurgu yapan Kütükcü, OSB’lerin Türk sanayisinin dijitalleşmesine liderlik etmesini hedeflediklerini belirtti.
YTÜ Dekanı Keskin’in Katkıları
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin ise programın ikinci döneminde katılımcıların kapsamlı içeriklerle dijital yetkinliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Programın dijitalleşme sürecini anlamak ve yönetmek konusunda güçlü bir temel oluşturmayı amaçladığını belirten Keskin, 1000 kişiyi ve 400’ün üzerinde işletmeyi dijital geleceğe hazırlamayı amaçladıklarını ifade etti.