Fındık Hasadı Başladı
Karadeniz Bölgesi’nin en verimli tarım ürünlerinden biri olan fındık, Türkiye’nin en değerli ihracat kalemlerinden birini oluşturuyor. Her yıl, binlerce emekçi sabahın erken saatlerinde tarlalara gelerek bu bereketli ürünün hasadında yoğun bir mesai harcıyor. Tarlalardan toplanan fındıklar, dünyanın dört bir yanına ihraç edilerek birçok sofraya lezzet katıyor.
HASAT BAŞLADI
Giresun’un sahil kesimindeki tarım alanlarında fındık işçileri, hasat dönemine girmiş bulunuyor. Hasat öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan işçiler ve çiftçiler, sabah saatlerinden itibaren bahçelerine girerek yeni mahsul fındıkları toplamaya ve çuvallarla harmana taşımaya başladılar.
3-4 GÜN OT TEMİZLİĞİ YAPILDI
Karslı bir çiftçi, hasat öncesi hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Çiftçilerimiz, hasat dönemine girmeden önce gerekli tüm hazırlıklarını yaptılar. Yaklaşık 3-4 gün önce bahçelerde ot temizliği gerçekleştirdik. Sahil kesimindeki komşularımız da bahçelerine girerek fındık toplamaya başladılar.” şeklinde konuştu.
BİR HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK
Önder Kurt adındaki bir çiftçi ise, “Bugün itibarıyla bahçemde fındık toplama işlemlerine başladım. Hasat öncesi hazırlıklarımızı eksiksiz tamamladık. Fındık toplama işlemi bir hafta boyunca devam edecek. İnşallah bu süreç hayırlı ve bereketli olur.” ifadelerini kullandı. Giresun’da hasat dönemi, 0-250 rakım arası sahil kesiminde 4 Ağustos, 250-500 rakım arası orta kesimde 10 Ağustos ve 500-750 rakımda ise 17 Ağustos’ta başlaması planlanmıştı.